På onsdagen, som planerat, provade vi teet Xiang Gui. Endast två medlemmar från teklubben kom till teprovningen.

Morgonen var mycket kall, så varmt te var precis vad som behövdes. I Xiang Gui teet känner man tydliga toner av honung och torkad frukt. Xiang Gui-bladet ger möjlighet att brygga ett starkt och aromatiskt te.

Xiang Gui kan även bryggas kallt. I så fall tar man 2 g te till 170 ml vatten i rumstemperatur och sätter i kylen i 6–7 timmar. Då blir teet lätt och mycket aromatiskt. Alla de lätta smakerna och aromerna överförs till teet. Teet blir inte så starkt och passar perfekt som en uppfriskande dryck en varm sommardag. Man kan även tillsätta isbitar till detta te.

Xiang Gui var en trevlig upplevelse. Vi kommer definitivt att prova det igen vid ett av kommande klubbsammanträden (som inte är utomhus).


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *